Ubytování a stravování nám tento rok opět poskytne Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava v ulici Karolíny Světlé 2 v Jihlavě.
Budova školy má vynikající polohu. Leží v klidné části města a pěšky se k zimnímu stadionu dostanete za pět minut. Ubytovací prostory, které nabízí, jsou moc hezké a Finové si je vždy chválili. Ani do florbalové haly to není příliš daleko.
Pro potřeby letošního ročníku jsou rezervována dvě patra. Nachází se na nich kuchyňka, společenská místnost a mají vhodné rozložení pokojů. Jde převážně o byty se dvěma pokoji. Pro intenzivnější seznámení mezi hráči obou výběrů, budou také společně bydlet.
Stravování nám tento rok také zajistí střední škola. Finální verzi jídelníčku bude s hlavní kuchařkou konzultována až později. Budeme vycházet z následujícího návrhu:
Snídaně:
- marmeláda, med
- máslo, plátkový sýr, mléko, jogurt
- müsli
- šunka, salám Vysočina
- rohlíky, chleba
- zelenina
- čaj
Obědy a večeře:
např.
- boloňské špagety
- kuřecí rizoto, sýr
- šunkofleky
- grilované filé, brambory s máslem
- guláš s těstovinami
- francouzské brambory
- kuřecí čína s rýží
- svíčková s knedlíkem
- kuřecí maso na prudko, volské oko, šunka, hranolky
- roštěná s rýží
- pečené kuřecí stehno, bramborová kaše
- vídeňský řízek, hranolky, kečup
- knedlo, vepřo, zelo
Při sestavování jídelníčku se radíme s trenéry. Je důležité, aby hráči měli po celý týden vyváženou stravu, když mají tak velký energetický výdej. Občas ale trochu uzdu povolíme. Hlavně večeře mohou být trochu těžší, a tak necháváme vařit české speciality, aby Finové ochutnali naši kuchyni.
Ve Finsku jsou zvyklí na absolutní servis, co se týče potravin bez alergenů. Běžná je například bezlepková strava nebo strava s nízkým nebo žádným obsahem laktózy.
Obědy a večeře budou také přizpůsobené zvláštním požadavkům a vždy se snažíme, aby dotyčné osoby měly stejné nebo téměř stejné jídlo. Už z toho důvodu, aby se necítily odstrčeny.
Finové mají velice rádi zeleninu a mléko. Proto jsou k dispozici u snídaně, oběda i večeře.